Minder huis, meer leven

Tiny Houses zijn duurzame gebouwde woningen op kleine schaal en bestemd om full time in te wonen. Sommige huizen zijn mobiel, gebouwd op wielen, andere hebben funderingen. Op 23 maart organiseert GroenLinks Bergen een avond waarop Monique van Orden en Marjolein Jonker van de Tiny House Nederland movement uitleggen wat een Tiny House is en waarom het idee zoveel mensen aanspreekt.

Lees verder

Bergense Evergreen

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari kwamen twee beslispunten voorbij die GroenLinks zeer aan het hart gaan: het Bomenbeleidsplan Bergen en de Startnotitie Eeuwigelaan. Misschien vraagt u zich af of wij van GroenLinks Bergen wel bij de tijd zijn. Zijn er geen belangrijkere onderwerpen dan één straat of bomen in onze dorpen? Maar beide zijn beeldbepalend voor onze gemeente.

Lees verder

Verkiezingsprogramma 2014-2018

Download het verkiezingsprogramma 2014 (pdf)
Nieuws archief

Uit de gemeentekrant:

‘Slow with the flow’ in onze mooie gemeente (Bergen)
De herfst bejubelt met haar heldere licht- en kleurschakeringen de schoonheid in onze mooie gemeente. Niet alleen in de herfst maar in alle jaargetijden is het goed toeven in onze prachtige gemeente met ‘de Heerlijkheid Bergen’. 

Lees verder

Weblog Alwin Hietbrink

Alwin Hietbrink is sinds 2006 actief voor GroenLinks Bergen. Eerst als raadslid en van 2010 tot 2014 als wethouder. Hij had de portefeuilles ruimtelijke ordening, milieu en duurzaamheid, natuur en landbouw en monumentenzorg. Sinds 26 maart 2015 is Hietbrink Statenlid en fractievoorzitter van GroenLinks Noord-Holland. Hij is lid van de commissies Energie, Economie en Bestuur. Sinds 2012 houdt Alwin een weblog bij, waarin hij schrijft over zaken die spelen in de gemeente en provincie.

Je kunt het weblog vinden op http://alwinhietbrink.wordpress.com