Minder huis, meer leven

 UIT HET ARCHIEF

Tiny Houses zijn duurzaam gebouwde woningen op kleine schaal en bestemd om full time in te wonen. Sommige huizen zijn mobiel, gebouwd op wielen, andere hebben funderingen. Op 23 maart 2016 organiseert GroenLinks Bergen een avond waarop Monique van Orden en Marjolein Jonker van de Tiny House Nederland movement uitleggen wat een Tiny House is en waarom het zoveel mensen aanspreekt.

De Tiny House Movement ontstond in Amerika, maar heeft langzamerhand in Nederland ook een brede groep belangstellenden getrokken. Op verschillende plekken in het land buigen gemeenten zich over initiatieven om het mogelijk te maken of wordt ook onderzocht of Tiny Houses een plek kunnen krijgen.
 
Klein en duurzaam 
 
De huizen zijn klein, dus hebben ze een laag energieverbruik. De meeste huisjes zijn bovendien voorzien van zonnepanelen en andere duurzame energie-oplossingen. Daarnaast zijn de eigenaren door het geringe woonoppervlak min of meer gedwongen na te denken over leven met minder spullen.
 
Pilot in Bergen
 
Marjolein Jonker en Monique van Orden zijn actief binnen de Tiny House Nederland movement én zouden graag een pilot project starten in Bergen met een aantal Tiny Houses voor een periode van 5 jaar. Op 23 maart geven zij een presentatie wat een Tiny House nou  precies is en leggen ze uit waarom een Tiny House zoveel mensen aanspreekt.
 
Iedereen is van harte welkom! De avond heeft plaats gevonden in het StayOkay hostel in Egmond-Binnen