Vanaf drie oktober mag ik mijzelf raadslid voor Groenlinks in de gemeente Bergen noemen. Ik volg Femke Ouendag op, met Femke heb ik een jaar als commissielid heel plezierig samen gewerkt. Daarna ben ik, omdat we het privé zwaar kregen, gestopt. Afgelopen juli werd ik benaderd door de GroenLinks fractie met de vraag of ik interesse had in het raadslidmaatschap. Dit kwam natuurlijk zeer onverwachts maar na het mijn vrouw Marja goed te hebben overlegd heb ik ja gezegd.
Mijn naam is Peter Zijp, 62 jaar en getrouwd met Marja de Beurs, wij hebben samen drie kinderen en acht kleinkinderen. 
Sinds 1991 wonen wij met veel plezier in Groet, eerst in Groetincke, waar ik met twee andere bewoners de wijkvereniging Groetincke (voorloper van nu de Dorps vereniging Groet) heb opgezet. Daarnaast was ik voorzitter van de ouderraad en later van de medezeggenschapsraad van de Groeter school. Ook werd ik in die tijd voorzitter van landelijke rijvereniging De duinridders. Veel tijd en energie is in die jaren gegaan naar ons gezin, de hobby en het verbouwen van onze boerderij.
Ik ben opgeleid tot vormingswerker op toen nog de sociale academie. Tijdens mijn opleiding  ben ik actief geweest in de kraakbeweging in Amersfoort en heb ik samen met anderen een jongerencentrum en een begeleid kamer bewoning centrum opgezet.
Vanaf 1983 tot op heden werk ik als docent in het middelbaar beroeps onderwijs, de laatste twaalf jaar als vakdocent paardenhouderij bij het Clusius College in Alkmaar, ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. 
Vier jaar geleden werd ik getriggerd door het vluchtelingen vraagstuk, er was sprake van om ook in de gemeente Bergen extra opvang voor vluchtelingen te creëren, wat ik een goede zaak vond, maar niet iedereen stond daar voor open. Het effect op mij was dat ik me er mee wilde gaan bemoeien. Het eerste was dat ik lid  werd van GL (ik stemde altijd op de PSP en later op GL) en naar de leden vergadering ben geweest. Daar werd aan mij gevraagd of ik iets in de partij wilde doen. Dat wilde ik graag. Nu heb ben ik wel op verschillende fronten actief geweest maar in de politiek met verantwoordelijkheden niet. Er valt voor mij nog veel te leren maar dat lijkt me leuk om te doen. Als ik naar politici/mensen  kijk en luister dan vraag ik me af of hun hart op de goede plek zit. Zeker bij onze fractie ben ik er van overtuigd dat dit goed zit. 
Vriendelijke Groet,
Peter Zijp