MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen
  

Op 11 juni vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Noord-Holland; SamenZonneEnergie. Na een spannende veiling won het bedrijf MetDeZon de veiling voor de tweede keer met weer een indrukwekkend scherp bod. Vanaf maandag 17 juni ontvangen de bijna 12.000 deelnemers een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 28 juli de tijd hebben te beslissen of ze het aanbod aannemen. Maar liefst 532 deelnemers uit de gemeente Bergen hebben zich ingeschreven voor de groepsaankoop. “Deze zonnepanelen-actie helpt echt om de gemeente Bergen duurzamer te maken” zegt wethouder Alwin Hietbrink. “Hopelijk zien we binnenkort nog meer zonnepanelen op de daken verschijnen.”

Het aanbod

MetDeZon won de veiling met een aanbod dat gemiddeld 17,1% lager ligt dan de bij de inschrijving gegeven prijsindicaties van SamenZonneEnergie. Als slechts 25% van de ingeschreven deelnemers accepteert, dan komen er in de komende vijf maanden ongeveer 30.000 zonnepanelen bij. Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van meer dan 4.300 ton aan Co2 uitstoot.

MetDeZon

De deelnemende gemeenten en de organisatie iChoosr zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. Ruud Frijstein, projectmanager van SamenZonneEnergie: “Het grote aantal deelnemers aan deze groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp zijn gaan bieden: kortom dit is het voordeel van veel. MetDeZon heeft de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen en bewijst hiermee dat ze hun zaken goed op orde hebben en houden. Klanten uit de eerste actie waardeerden MetDeZon gemiddeld met een 8, dat is een stevige vertrouwensbasis voor deze actie.”

Duurzaamheidslening en subsidie

Huiseigenaren in de gemeente Bergen kunnen in aanmerking komen voor een Duurzaamheidslening. Met een Duurzaamheidslening kan tegen een zeer lage vaste rente (ongeveer 2%) geld geleend worden voor het verduurzamen van een huis. Dus ook voor zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘duurzaamheidslening’ .

Ook heeft de rijksoverheid tot en met 28 december 2013 een subsidiepot beschikbaar gesteld van bijna 51 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen. Op dit moment is nog ruim 15 miljoen beschikbaar. De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen tot een maximum van € 650. Meer informatie is te vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.